Разследват каква може да е причината за парчетата от руски дрон

...
Разследват каква може да е причината за парчетата от руски дрон
Коментари Харесай

Експерт: Течението може да е изхвърлило парчетата от руски дрон край бреговете на Иракли

Разследват каква може да е повода за парчетата от съветски дрон край крайбрежията на Иракли:

Парчета от съветски дрон бяха открити край крайбрежията на Иракли. Частите от летателния уред са открити инцидентно от разхождащи се в региона. 

На тях има надпис на съветски, който гласи – „ Не пипай “, предава БТВ.

Според специалисти течението може да е изхвърлило бойната безпилотна машина на българския бряг.

„ Имаше морска пяна от вътрешната страна. Изхвърлена е единствено олекотената част. Вероятно твърдата е потънала или морето я е избутало на различен плаж “, споделят специалисти.

Стана ясно и какъв е дронът. Оръжейният експерт Руслан Иванов изясни, че останките от опашната част са на безпилотен летателен уред, създаван в Русия от 2010 година

„ Той е юридически в уралски цех по израелски лиценз. Той съставлява копие на израелски дрон. Класът му е дребен към междинен - нещо като турския „ Байрактар “, сподели Иванов.

Предназначението на машината е ударно-разузнавателна.

„ Всъщност руснаците изначало усвоиха израелската технология като разследващи дронове. След това я надградиха и към този момент разполагат с произведения, които може да носят ракети и баражиращи снаряди. Така че доста експерти дори към този момент назовават войната в Украйна война на дронове. 

Успехът на бойното поле зависи в огромна степен от триумфа на контрабатарейната битка на артилерийските системи “, изясни още специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР